Bureau JC2 persvoorlichting
 
Als persvoorlichter van het gemeentebestuur van de Drentse hoofdstad is Hannie Jippes theoretisch en praktisch geschoold in de aanpak van rampen en/of crises.
Zo kwam zij onmiddellijk in actie toen in januari 2006 in dichte mist meer dan 70 auto’s op de A28 op elkaar botsten. De ravage was enorm, er werd een opvang voor de slachtoffers geregeld, en in het stadhuis van Assen werd een informatiecentrum ingericht voor pers en publiek.
 
kettingbotsing A28
Op verzoek van de gemeente Hoogeveen nam ze bijna een jaar later deel in het crisiscommunicatie team dat daar tot stand kwam n.a.v. wat een besmetting met gevaarlijke gifstoffen leek. 25 mensen rond een dierengroothandel in die plaats moesten acuut worden opgenomen in het UMCG in Groningen. De paniek was enorm, en de speculaties over de oorzaak (die nooit is gevonden) namen per uur toe.
 

In mei 2008 was ze persvoorlichter bij een grote brand in Yde/De Punt waarbij drie brandweermensen om het leven kwamen. Dagenlang was ze eveneens intensief betrokken bij het ondersteunen en adviseren van het Beleidsteam en het gemeentebestuur van Tynaarlo.
 

Met een ervaring van acht jaar als spil in het (bestuurlijk) circuit van Drenthe’s hoofdstad kent ze de verhoudingen, de relaties en de wereld daaromheen in het Noorden en daarbuiten als geen ander. Als interim-persvoorlichter zet ze haar ervaring graag in voor provincies, gemeenten, organisaties of instellingen die tijdelijk een woordvoerder nodig hebben.