Bureau JC2 over Hannie
 
Hannie Jippes verzorgde decennia lang vanuit het Noorden het algemene nieuws op alle mogelijke terreinen voor regionale en landelijke media. Via haar eigen persbureau leverde zij berichten voor kranten en andere media zoals ons nationale persbureau het ANP en maakte zij reportages voor regionale en landelijke radio- en tv-stations.
 
Daarnaast versloeg zij vanuit de diverse rechtbanken in het Noorden jarenlang vele spraakmakende rechtszaken voor evenveel afnemers. Daardoor beschikt ze over een grondig inzicht in de werkwijze van justitie en de gang van zaken daaromheen.
 
In 2002 stopte ze met de journalistiek om als persvoorlichter van B&W van Assen verder te gaan. Als adviseur en woordvoerder namens het gemeentebestuur kon zij haar kennis en ervaring spiegelen. Daarnaast wist zij als vertrouwenspersoon en klankbord voor bestuur en burgemeester/korpsbeheerder een waardevolle bijdrage te leveren aan het wel en wee van de stad.
 
Dankzij haar jarenlange ervaring in beide functies beschikt ze over een uitgebreid netwerk bij de regionale en landelijke media en in andere diverse sectoren van de samenleving.
  Hannie Jippes